Categorieën

Link naar andere pagina in featurepagina opnemen

In een pagina kun je een tekst in een kolom opnemen met een link naar een andere tekst- of featurepagina met meer informatie. Onderaan het stukje tekst wordt dan een ‘>> lees meer …’ optie toegevoegd. Met een klik hierop linkt de bezoeker dan door naar de bijbehorende tekst- of featurepagina. In de kolom vink je hiervoor de optie ‘Pagina‘ aan. Zodra je deze optie selecteert, worden de bijbehorende invulvelden zichtbaar in je scherm.

  • Paginanummer: Klik op de knop en selecteer de gewenste pagina uit de onderliggende lijst. Hierbij worden de eerste regels van de geselecteerde tekst-/featurepagina overgenomen in het veld ‘Te tonen tekst bij pagina’ hieronder.
  • Paginatekst automatisch opslaan: Hiermee geef je aan of je de tekst automatisch wilt overnemen uit de geselecteerde pagina en onbewerkt wilt tonen in de bijbehorende kolom. Vink dit veld uit als je de inleidende tekst wilt aanpassen of geheel zelf wilt bepalen.
  • Te tonen tekst bij pagina: In dit veld worden dus automatisch de eerste regels tekst van de geselecteerde tekst-/featurepagina getoond. Deze kun je naar keuze aanpassen of alsnog geheel zelf bepalen. Hierbij kun je dezelfde opmaakmogelijkheden gebruiken als bij het plaatsen van ‘Tekst’ op featurepagina’s.
  • Titel tonen bij tekstpagina: Met deze checkbox stel je in of je de titel van de geselecteerde tekst-/featurepagina in de kolom wilt tonen.

Links naar andere pagina’s worden overigens alleen getoond, wanneer de betreffende persoon via zijn beveiligingszone(s) ook voor de gelinkte pagina is geautoriseerd. Dit geldt ook voor de publieke bezoeker (= anonieme gebruiker). Op deze manier kan een gebruiker niet doorklikken naar een ‘lege’ pagina waar op basis van zijn autorisatie niets meer wordt getoond.