Categorieën

Je website beter vindbaar maken

Er zijn veel theorieën rondom search engine optimization (of SEO). De belangrijkste punten voor een goede vindbaarheid die je bij het opstellen van een webpagina kunt hanteren, hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet:

Paginatitel

Gebruik een paginatitel die goed gerelateerd is aan de boodschap/content van het artikel. Maak de titel uniek, maar niet te lang. Gebruik liever geen ‘vreemde’ tekens (bijvoorbeeld &).

Teksten op de pagina

Op elke pagina moet het direct duidelijk zijn waar de pagina over gaat. Verwoord dit in een inleidend stukje. Gebruik in dit stukje ook de zoekwoorden waarop de pagina gevonden moet worden. De inhoud van de pagina moet zowel voor de bezoeker als voor de zoekmachine duidelijk zijn. De leesbaarheid voor de bezoeker van de pagina staat voorop, maar gebruik in de tekst ook de zoekwoorden waarop de pagina gevonden moet worden.

Koppen

Gebruik echte koppen in plaats van alleen een tekst vet te maken.

Afbeeldingen

Geef bij afbeeldingen een beschrijving van de afbeelding mee. Gebruik goede afbeeldingsnamen. Een voorbeeld van een afbeelding op de site van een meubelmakerij zou kunnen zijn: meubels-op-maat.jpg of meubelmakerij-plaatsnaam.png. Vermijd hierbij vreemde tekens of spaties.

Samenvatting en trefwoorden voor zoekmachines

Bij het aanmaken van een pagina biedt AllSolutions de mogelijkheid om een samenvatting van een pagina in te vullen en om zoekmachinetrefwoorden vast te leggen. Beide mogelijkheden vergroten de vindbaarheid van de pagina.

In het veld ‘zoekmachinetrefwoorden’ gaat het om relevante trefwoorden in die ook terug te vinden zijn in de tekst van de pagina. Denk hierbij ook aan de zoekwoorden waarop de pagina gevonden moet worden.

Linkbuilding

Ook buiten de eigen webpagina’s kun je actie ondernemen ter vergroting van de vindbaarheid van uw pagina’s. Linkbuilding wil zeggen dat je probeert om op zoveel mogelijk relevante websites te staan met een link naar uw website. Zorg hierbij voor een duidelijk omschrijving van uw website. Ook hier geldt hoe ‘meer’ zoekwoorden, hoe beter het is voor de SEO.

Tip: Zorg bij het verspreiden van je links dat de titles die aan je link zijn meegegeven, altijd slaan op de pagina waarnaar deze link verwijst.

Voorbeeld:

<a title="AllSolutions cursus Woerden" href="https://www.allsolutions.nl/support/cursussen/woerden">AllSolutions cursus Woerden</a>

In deze link zijn de zoekwoorden ‘AllSolutions’, ‘cursus’ en ‘Woerden’ allemaal drie keer genoemd.

  • in de title => “AllSolutions cursus Woerden”
  • in de tekst van de link => AllSolutions cursus Woerden
  • in de url => https://www.allsolutions.nl//1234/allsolutions-cursus-woerden.html/

De kans is dan groot dat deze aanslaat in de zoekmachine als je zoekt op “AllSolutions cursus Woerden”.