Categorieën

Verzekering hijstlast direct toevoegen bij bemand verhuurorders

Het is mogelijk om bij bemand verhuurorders meteen de verzekering hijslast in te voeren. Als je de kosten voor deze verzekering in rekening wilt brengen, geef je in de Parameters Verkopen (MVKPAR) in het veld Kostencode verzekeren hijslast aan welke kostencode (met bijbehorend tarief) je default hiervoor wilt gebruiken. Dit veld vind je in het onderdeel Bemand verhuur – toeslagen.

Hierna geef je bij de Debiteuren (MDEBST) aan bij welke van je klanten je default de hijslast wilt verzekeren. Het nieuwe veld Hijslast verzekeren vind je in het onderdeel Bemand verhuur.

Bij het aanmaken van een nieuwe bemand verhuurorder (MORDER) worden bij het opslaan (op basis van de instellingen in de parameters en bij de debiteur) de velden voor de verzekering van de hijslast automatisch gevuld. Je kunt per order eventueel ook hiervan afwijken. Vink dan het veld voor het automatisch bepalen van de verzekering hijslast uit en geef in de velden daaronder aan:

  • Dat je voor deze order de hijslast wilt verzekeren.
  • Welk tarief je voor het verzekeren van de hijslast voor deze order wilt hanteren.

Bij het opslaan van de gegevens wordt automatisch een kostenregel voor het verzekeren van de hijslast aan de order toegevoegd.