Categorieën

Toebehoren voor Bemand verhuur

Artikel als toebehoren bij order selecteren

Bij een kraan kunnen vaste toebehoren en/of hulpmiddelen horen, die standaard meekomen voor het uitvoeren van een klus. Bij materieelverhuur moeten de toebehoren (artikelen) eerst gekoppeld worden aan het verhuurartikel voor je ze kunt selecteren bij een order. Bij bemand verhuur is het ook mogelijk om artikelen die niet als toebehoren zijn gekoppeld, in een order als toebehoren te selecteren. Bij een artikel kun je aangeven of dit mogelijk moet zijn in het veld Als toebehoren kunnen selecteren.

Toebehoren aanmerken als ‘opgenomen in verhuurtarief’

De kosten voor deze toebehoren zijn vaak automatisch al meegenomen in het verhuurtarief. Daarom is bij de artikelen (MARTIK) het veld Opgenomen in verhuurtarief beschikbaar. Als het artikel als ‘toebehoren’ automatisch meekomt, dan weet het systeem dat deze kosten niet aan de klant doorbelast hoeven te worden.

Bij de order (MORDER) worden deze gegevens overgenomen. Eventueel kun je daar dan ook nog ervoor kiezen om de instelling aan te passen.

Controle op benodigde certificaten bij toebehoren 

Voor het bedienen van kranen en machines en/of toegang op de werklocatie (site) zijn certificaten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een hijsbewijs. Of aan een keuring die voor je configuratie verplicht is. Daarnaast kunnen er bij een klus machines meekomen die nodig zijn als toebehoren. Bij de Artikelen (MARTIK) kun je dan aangeven of het voor deze machines (toebehoren) ook nodig is om de Certificaten bemand verhuur te controleren.

Bij de order (MORDER) worden deze gegevens overgenomen. Eventueel kun je daar dan ook nog ervoor kiezen om de instelling aan te passen.

Werken met configuratiesets

In de functie Configuraties (MCONFI) is de shortcut Configuratiesets beschikbaar. Configuratiesets worden gebruikt om toebehoren die in vaste ‘sets’ worden verhuur eenvoudig toe te wijzen aan een order voor bemand verhuur. Onder deze shortcut kan worden vastgelegd welke configuraties in vaste combinaties worden ingezet. Een configuratie kan maar één keer in een set zitten. De (in te stellen) volgorde bepaalt welke configuratie als eerste wordt gekozen (als er bijvoorbeeld meer volgwagens zijn gekoppeld).