Categorieën

Uitbetalingsberichten mailen naar partners

Het is mogelijk om naar je partners een uitbetalingsbericht per e-mail te versturen, zodra de geregistreerde purchase order de status betaald heeft gekregen.

Het onderwerp en de tekst van het e-mailbericht leg je vast in de Parameters Crediteuren (MKRPAR). Hier is een onderdeel E-mail uitbetalingsbericht naar partner voor. Raadpleeg de helptekst bij deze velden om te zien welke veldcodes je eventueel hierin kunt opnemen. En via de shortcut Vertalingen kun je het onderwerp en de tekst van de e-mail direct ook in andere talen vastleggen. Let hierbij wel op dat de gebruikte veldcodes niet vertaald mogen worden. Deze neem je dus een op een over in de vertaling.

Met de functie Versturen E-mails Uitbetalingsberichten naar Partners (VBBPAR) kun je de e-mails versturen. We raden je aan om deze functie één keer per dag te laten uitvoeren via de Program Batch Jobs (MJOBNR).

Goed om te weten: Het uitbetalingsbericht wordt eenmalig naar de partners verstuurd. Het systeem houdt automatisch bij of dit is uitgevoerd.