Categorieën

REST API instellingen snel en makkelijk overzetten naar je productieomgeving

Wanneer je gebruik gaat maken van een (nieuwe) koppeling op basis van REST API wordt deze doorgaans als eerste ingericht in de acceptatieomgeving. Samen met externe partij kan dan zorgvuldig getest worden of de koppeling goed werkt. Bij in productie name van de REST API-koppeling moesten de instellingen vervolgens handmatig worden ingevoerd in de productieomgeving.

Om dit proces sneller en efficiënter te laten verlopen zijn bij de Interfaces (MINTFA) de acties REST API-instellingen exporteren en REST API-instellingen importeren beschikbaar. Met gebruik van deze acties kun je voortaan snel en gemakkelijk de instellingen voor de REST API vanuit de acceptatieomgeving exporteren. En daarna in een keer in je productieomgeving importeren.

Goed om te weten: De gegevens worden gecomprimeerd naar een ZIP-bestand en doorgestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Het ZIP-bestand mag hierna niet meer worden gewijzigd! De REST API-instellingen kun je vervolgens in een andere omgeving importeren door het ZIP-bestand te uploaden. Hierbij worden voor de betreffende REST API eventueel al aanwezige instellingen verwijderd en vervangen door de geïmporteerde instellingen.