Categorieën

Inlezen postcodetabel

Bij het starten AllSolutions is het inlezen van de postcodetabel vaak onderdeel van het implementatietraject. Maar ook als je al in productie bent gegaan, kun je de volledige postcodetabel (laten) inlezen.

Met de functie Importeren Postcodetabel (VIMPTT) kun je de postcodetabel inlezen. Deze functie biedt de mogelijkheid om het interfacebestand (postcodetabel) te uploaden. Omdat het postcodebestand ruim 100 MB groot is, kan het voorkomen dat je een time-out krijgt bij de upload. Dit komt omdat het upload-proces dan te lang duurt.

Wanneer je tegen dit probleem aanloopt, kun je een supportmelding aanmaken. De medewerkers van de supportdesk nemen dan contact met je op om afspraken te maken voor de technische ondersteuning. De benodigde tijd die hiermee gemoeid is, is afhankelijk van het technische format van de postcodetabel die je bij ons aanlevert. Op basis hiervan ontvang je een prijsvoorstel en tijdsinschatting van ons.

Inlezen updates postcodetabel

Met de functie Importeren Wijzigingen Postcodetabel (VWZPTT) is het mogelijk om wijzigingen c.q. updates van de postcodetabel in te lezen. Goed om te weten: De bestanden met de wijzigingen lees je altijd op volgorde in. Met andere woorden, je leest eerst het bestand in van maand 1, daarna van maand 2, etc. Het systeem controleert de inleesvolgorde en geeft een melding als een bestand is overgeslagen.

Je kunt de bestanden ook vanuit een systeemlocatie inlezen. De werking hiervan is gelijk aan andere importfuncties waarin deze optie al aanwezig is.