Categorieën

Werkorders gereed melden door monteur

Het is mogelijk om een werkorder eerst gereed te laten melden door een monteur, voordat deze voor verdere afhandeling door de binnendienst wordt opgepakt. Dit kun je aansturen met het instelling Gereedmelden door monteur in het onderdeel Werkorders in de Parameters Service & Onderhoud (MSOPAR).

Als je deze optie hebt geactiveerd, komt in de functie Werkorders (MWORDE) de actie Wel/niet gereedmelden monteur naar voren, waarmee de monteur dit kan uitvoeren. Als de werkorder gekoppeld is aan een planningsregel van een configuratie, komt er een tussenscherm naar voren waarin de monteur ook direct de volgende onderhoudsbeurt kan inplannen. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om nakomende planregels op te schuiven, wat heel handig is als een onderhoudsbeurt eventueel wat later is uitgevoerd.

Daarnaast is er in de functie Werkorders (MWORDE) een filter Gereedgemeld door monteur aanwezig waarmee de binnendienst gemakkelijk kan filteren op de werkorders die ‘klaar staan’ voor verdere afhandeling. (In de functie Werkorderstatussen (MWOSTA) kun je eventueel ook een extra status hiervoor toevoegen)