Welke onderdelen vind je in de metabar?

Een aantal functionaliteiten zijn gecentraliseerd in een balk bovenaan het scherm. Dit noemen we de metabar.

Wanneer je op de naam van de ingelogde gebruiker klikt, opent een uitklapbaar menu waarmee je naar je persoonlijke startpagina of profielpagina kunt navigeren. Daarnaast vind je hier de mogelijkheid om uit te loggen.

• Mijn startpagina: Via deze link kun je in alle schermen direct terugkeren naar je persoonlijke startpagina. Dit is de pagina die in het werkgedeelte wordt getoond zodra je als gebruiker bent ingelogd. Door links boven in het scherm te klikken op het logo kom je eveneens terug op je persoonlijke startpagina.
  • Mijn profiel: Via deze link kun je in alle schermen direct navigeren naar je persoonlijke profielpagina. Elke gebruiker heeft binnen AllSolutions een eigen profielpagina.
  • Start extra sessie: In AllSolutions kun je tegelijkertijd met meerdere sessies werken, mits je op dezelfde werkplek/device bent ingelogd. Met deze actie kun je versneld een extra sessie te openen, waarbij je direct bent ingelogd in het systeem.
  • Uitloggen: Met deze actie log je uit en sluit je jouw werksessie netjes af.

Notificatie van berichten en reacties

Via de ‘notifier’ in de metabar blijf je op de hoogte van nieuwe berichten en reacties die aan jou persoonlijk zijn gestuurd. Of in sociale groepen waarvan je onderdeel uitmaakt. In deze notificatie worden alleen de nieuwe ongelezen berichten geteld (en niet de ontvangen waarderingen). Wanneer je een nieuwe bericht of reactie hebt ontvangen, verschijnt er een rood vakje met het aantal.

Klik op de notifier om de nieuwe berichten te bekijken. In het pulldown-menu wordt een korte preview van de eerste vijf berichten en/of reacties weergegeven. Ongelezen berichten hebben hier een grijze achtergrond; gelezen berichten worden met een witte achtergrond getoond. Door op een bericht of reactie te klikken, kom je direct bij het bericht en/of de reactie terecht.

Met een klik op Alle berichten, Ongelezen berichten en Op te volgen berichten start je jouw persoonlijke prikbord.

Berichten en reacties kunnen ook per e-mail worden toegestuurd. Dit kun je in je Gebruikersinstellingen (MGBINS) aanvinken, wanneer je hiervoor geautoriseerd bent. Hierbij kun je ook aangeven of je een e-mail wilt ontvangen wanneer iemand een bericht of reactie heeft gewaardeerd.