Categorieën

Snel navigeren met behulp van hyperlinks

Afhankelijk van je rechten in AllSolutions kun je in het overzichtsscherm via hyperlinks doorklikken naar andere informatie in het systeem. Bijvoorbeeld van een organisatie in CRM direct naar de crediteurengegevens van deze organisatie. Of vanuit een project direct naar de gegevens van de bijbehorende debiteur. Wanneer er een hyperlink aanwezig is, wordt de informatie onderstreept en geeft de cursor aan dat de informatie klikbaar is, zodra je de cursor over de informatie in het scherm beweegt.

De gegevens worden zowel met de code als de omschrijving (met een verbindingsstreepje) getoond, ook als de gebruiker niet is geautoriseerd voor het achterliggende overzicht. (De link is dan niet klikbaar.) De hyperlinks die in de omgeving beschikbaar zijn, vind je in de functie Hyperlink-definities (MLNKDF). (Hier kan de applicatiebeheerder aansturen of de code (of het nummer) van de entiteit wordt getoond in de overzichten en datasheets.)

Als je op een hyperlink hebt geklikt, kun je eventueel via de navigatiebalk of het kruimelpad bovenin je scherm weer terugkeren naar het vorige overzichtscherm.

Via het overzichtscherm is het ook mogelijk een website van een relatie direct via een hyperlink openen. En door op een e-mail adres te klikken, kun je direct een e-mail bericht aan het betreffende e-mail adres versturen. Let op! Dit bericht komt in principe alleen in jouw e-mail map Verzonden items te staan. Wanneer in AllSolutions de integratie met Microsoft Exchange is ingericht, kun je hierna het bericht alsnog koppelen aan de gewenste relatie of functie.