Categorieën

Instellen matching transactieregels zonder specificatie factuurnummer

Bij de betaling van inkoop- of verkoopfacturen waarbij geen match op factuurnummer gevonden kan worden, wordt de transactieregel in principe gekoppeld aan een willekeurige factuur met hetzelfde bedrag als het transactiebedrag. Hierbij wordt de juiste crediteur of debiteur bepaald op basis van het IBAN. Deze situatie doet zich soms voor bij crediteuren-incasso’s en inkoopfacturen die niet via de Automatische Euro-betalingen worden betaald. Of bij verkoopfacturen die niet automatisch worden geïncasseerd. Bij de Banken (t.b.v. Euro-Betalingen binnen SEPA-zone) (MBNKST) zijn daarom in het onderdeel Elektronische bankafschriften twee velden aanwezig, waarmee je kunt instellen hoe je met deze transactieregels wilt omgaan.

Verkoopfacturen (Debiteuren)

In het veld Transactieregels verkoopfacturen zonder specificatie factuurnummer  stel je in hoe je wilt omgaan met de transactieregels van een elektronisch bankafschrift, wanneer deze niet op basis van factuurnummer automatisch kunnen worden gekoppeld aan een openstaande post. Je hebt de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Niet koppelen
  • Alleen koppelen bij match met één openstaande factuur
  • Koppelen aan de oudste factuur met hetzelfde saldo
  • Koppelen aan de jongste factuur met hetzelfde saldo

Verstuur je veel facturen met dezelfde bedragen? Dan kun je met de eerste twee instellingen voorkomen dat de transactieregel automatisch aan een factuur van een andere debiteur wordt gekoppeld.

Inkoopfacturen (Crediteuren)

Met het veld Transactieregels inkoopfacturen zonder specificatie factuurnummer stel je in hoe je wilt omgaan met de transactieregels van een elektronisch bankafschrift, wanneer deze niet op basis van factuurnummer automatisch kunnen worden gekoppeld aan een openstaande post. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Niet koppelen
  • Alleen koppelen bij match met één openstaande factuur
  • Koppelen aan de oudste factuur met hetzelfde saldo
  • Koppelen aan de jongste factuur met hetzelfde saldo

Ontvang je veel facturen met dezelfde bedragen? Dan kun je met de eerste twee instellingen voorkomen dat de transactieregel automatisch aan een factuur van een andere crediteur wordt gekoppeld.