Categorieën

Hoe pas ik grootte lettertype en paginakoppen aan?

Grootte lettertype aanpassen

Wist je dat het mogelijk is om de grootte van het lettertype in AllSolutions aan te passen? Dit is vooral handig wanneer je gebruik maakt van intranet en de website. De grootte kun je aanpassen in de functie Skins (MSKINS) bij het onderdeel Algemeen:

  • Met het veld Basis font size kun je de grootte van alle teksten aan de linkerkant, rechterkant en in je werkscherm aanpassen. De default waarde van de software is 15px.
  • Met het veld Basis font size klein kun je de grootte van de helpteksten en de teksten op je pagina’s aanpassen. De default waarde van de software is 12,75 px.
  • Met het veld Basis regelafstand kun je de regelafstand aanpassen. De default waarde van de software is 20px.

Laat je de velden leeg, dan maakt AllSolutions gebruik van de default waarden.

Grootte paginakoppen aanpassen

Vanuit de default inrichting van de omgeving in combinatie met het opgegeven lettertype worden de koppen op een pagina (MPAGIN) met een bepaalde grootte getoond. Je kunt in de functie Skins (MSKINS) de grootte van de paginakoppen aanpassen. Hiervoor zijn de velden Factor kop h1 t/m h6 en Factor kop h1 t/m h4 klein beschikbaar (in het onderdeel Algemeen).

Standaard staan deze velden ingesteld met waarde 0,00, wat betekent dat er geen eigen instelling van toepassing is. Als je een kop groter dan de standaardwaarde wilt laten tonen, dan vul je in het bijbehorende veld een waarde groter dan ‘1’ in. Wil je een kop juist kleiner laten opnemen op een pagina, dan vul je een waarde kleiner dan ‘1’ in.