Categorieën

Bijlagen op het prikbord toestaan

Bij het plaatsen van een bericht/reactie kun je één of meerdere bestanden als bijlage toevoegen. Hierdoor kunnen bestanden eenvoudig via het prikbord worden gedeeld. De bijlagen kunnen in het prikbord met een speciale knop worden geüpload, waarbij de bestanden automatisch in het documentenarchief bij de betreffende functie of pagina worden opgeslagen. De bijlagen zijn zowel via het prikbord als via de module Document Management te benaderen. Deze functionaliteit is overigens alleen beschikbaar in het persoonlijke prikbord en in de prikborden bij de functies waarbij documenten kunnen worden opgeslagen.

Mappen

Via de functie Mappen (MBDMAP) kun je een documentenmap voor het prikbord aanmaken bijv. ‘Bijlagen Prikbord’.

Koppel deze aan alle functies (entiteiten) om bijlagen toevoegen op alle locaties toe te staan.

Via de shortcut Autorisatie kun je de bijbehorende gebruikersgroepen hiervoor autoriseren.

Parameters Document Management

De map waarin de bijlagen automatisch worden opgeslagen, stel je in de Parameters Document Management (MBDPAR) in. Deze bevindt zich helemaal onderaan onder het kopje ‘Prikbord’.

Pas nadat dit nieuwe veld hier is ingevuld en opgeslagen, wordt deze functionaliteit geactiveerd. Aandachtspunt hierbij is de mapautorisatie; alleen gebruikers die zijn geautoriseerd om in de prikbord map documenten aan te maken, hebben ook de mogelijkheid om in het prikbord bijlagen toe te voegen.