Online aanmelding cursussen door publieke bezoekers mogelijk

Het is mogelijk om uw cursusaanbod op de website aan te bieden, waarbij bezoekers zich online kunnen inschrijven voor een cursus. De online aanmeldingen worden hierbij automatisch verwerkt in de cursusadministratie.

Tot nu toe moesten bezoekers die zich wilden aanmelden voor een cursus, altijd inloggen in het systeem. De bezoeker moest dus eerst als gebruiker, relatie en debiteur in het systeem bekend zijn. Vanaf deze versie hebben ook publieke bezoekers de mogelijkheid zich online voor een cursus aan te melden.

Bij de Cursussen (MCURSU) kunt u in het onderdeel Online aanbod cursussen in het veld Mogelijkheid online aanmelden aangeven welke personen zich online mogen aanmelden. U kunt hier kiezen voor: Nee, Ja – voor bekende personen en Ja – voor alle personen. Bij de laatste (nieuwe) optie is het dus niet meer nodig om eerst in te loggen.

De aanmeldingen van personen die niet hebben ingelogd, kunnen met de nieuwe functie Online Cursusaanmeldingen (MCAANM) worden gecontroleerd, aangevuld en verwerkt. Hierbij heeft u de mogelijkheid om de aanmelding te koppelen aan een bestaande relatie of om een nieuwe relatie en/of debiteur aan te maken. In de Parameters Projecten (MPRPAR) is het onderdeel Online aanmeldingen cursussen – defaultwaardes toegevoegd, waarmee u de benodigde default-gegevens voor de nieuwe relatie/debiteur instelt.

Wanneer de cursusaanmelding aan een nieuwe of bestaande relatie/debiteur is gekoppeld, kunt u met de actie Verwerken de persoon binnen de cursusadministratie als deelnemer aanmaken. De aanmeldingen van bekende personen, die dus eerst hebben ingelogd, worden direct verwerkt binnen de cursusadministratie. Ook deze aanmeldingen kunt u voortaan in de nieuwe functie Online Cursusaanmeldingen (MCAANM) raadplegen.

Deze informatie behoort tot de volgende release: 10.0.18