Nieuwe licentie voor het werken met Apps

AllSolutions bevat een universele software koppeling in de vorm van een REST API. Deze maakt van AllSolutions een volledig open platform, waarin je veilig en snel data uitwisselt met andere systemen. Om dit optimaal te ondersteunen introduceren we vanaf deze versie de APP-User, een licentie voor het koppelen van apps met AllSolutions. Met deze nieuwe licentie kun je de functionaliteiten en gegevens in AllSolutions beschikbaar maken voor nog grotere groepen gebruikers.

In deze versie is een aantal aanpassingen in de software gedaan om dit mogelijk te maken:

  • In de Parameters AllSolutions (MZZPAR) is in het onderdeel Licentie het veld Licentie aantal App-gebruikers toegevoegd. In dit veld wordt voortaan getoond hoeveel licenties je voor app-gebruikers hebt afgenomen.
  • Bij de Gebruikers (MGEBRU) en de Gebruikersprofielen (MGBPRF) is de licentiecategorie ‘App-gebruiker’ toegevoegd. Hiermee kun je gebruikers in deze nieuwe licentie indelen.

Goed om te weten: Gebruikers met de APP-User licentie kunnen geen gebruik maken van de reguliere inlogmogelijkheid van AllSolutions. Zij hebben in hun externe app toegang tot de gegevens die vanuit AllSolutions via de bijbehorende REST API interface ontsloten zijn.

Deze informatie behoort tot de volgende release: 20.0.04