Nieuw! Relaties per e-mail uitnodigen voor cursus of evenement

Vanaf deze versie heb je de mogelijkheid om relaties vanuit AllSolutions per e-mail uit te nodigen voor een (gratis) cursus of evenement. In de e-mail kun je een direct link naar het online aanmeldformulier opnemen.

Allereerst maak je in de functie Mailing-runs (MMAILP) een mailing aan met uitvoerbestemming: Alleen per e-mail en Mailing per e-mail vanuit: AllSolutions. Hierbij selecteer je de gewenste relaties/mailingadressen.

Voor het versturen van de mailing maak je een html e-mailformulier aan. In dit formulier kun je de volgende codes opnemen:

  1. <!--hAanhef2-->,: Voor bijvoorbeeld: ‘Geachte heer De Vries,’. De bijbehorende aanhef wordt overgenomen uit de relatiegegevens, of
  2. Beste <!--hRoepnaam-->,: Voor een informele aanhef zoals bijvoorbeeld ‘Beste Piet,’)
  3. <!--hEmailtekst-->: Dit veld kun je in het e-mailformulier opnemen om een tekst op maat in de e-mail te laten afdrukken. Deze tekst vul je dan in bij het Versturen Uitnodigingsmails Cursus (VCURUT) in het veld Tekst.
  4. <!--hAanmeldURL-->: Hier wordt in de e-mail de link (de URL) naar het online formulier voor de  cursus of het evenement ingevoegd waarvoor de ontvanger zich kan aanmelden/inschrijven.

Het e-mailformulier kun je vervolgens uploaden in de functie E-mailformulieren (MFORMM).

Met de nieuwe functie Versturen Uitnodigingsmails Cursus (VCURUT) kun je de mailing met informatie over de cursus of het evenement vervolgens uitvoeren. Met een klik op de link in de e-mail komt de ontvanger direct in het online aanmeldformulier terecht waarmee hij/zij zich kan aanmelden. 

Bij het versturen van de mailing worden in de browser met Online Cursusaanmeldingen (MCAANM) al records voor de gemailde relaties aangemaakt met de status Uitnodiging verstuurd. Op deze manier heb je een totaal overzicht waarbij je per evenement kunt zien welke relaties zijn uitgenodigd en welke relaties zich inmiddels hebben aangemeld/ingeschreven. Doordat dit in het systeem wordt vastgelegd, kun je met de functie Versturen Uitnodigingsmails Cursus nu ook gemakkelijk een reminder e-mail versturen naar de relaties die nog niet hebben gereageerd. Vink hierbij dan het veld Uitnodigingsmail opnieuw versturen aan.

Deze informatie behoort tot de volgende release: 20.0.03