Versiebeheer sjablonen toegevoegd

Wanneer u een document heeft gegenereerd, wilt u achteraf nog kunnen herleiden op basis van welk sjabloon deze is aangemaakt. Sjablonen kunnen echter tussentijds worden gewijzigd. Daarom is versiebeheer voor sjablonen toegevoegd.

In de browser met Sjablonen (MSJABL) is een actie Nieuwe versie aanmaken toegevoegd, waarmee u van een MS Office-sjabloon een nieuwe versie kunt aanmaken. Hierbij kunt u de nieuwe versie ook direct voorzien van een nieuwe naam. De oude versie van het sjabloon wordt automatisch gearchiveerd en in de diverse schermen wordt ter informatie het versienummer getoond.

Met de shortcut Sjabloonversies kunt u de voorgaande versies van het sjabloon terugvinden en raadplegen. In dit vervolgscherm kunt u met de actie Documentversie promoveren een oudere versie van het sjabloon weer de actuele versie maken. Hierbij krijgt deze nieuwe versie van het sjabloon wederom ook een nieuw versienummer toegekend.

Wanneer u een document genereert, wordt automatisch vastgelegd op basis van welke versie van het sjabloon het document is gemaakt. Hiervoor zijn de nieuwe velden Sjablooncode (bd02.sjabloon)en Versienummer sjabloon (bd02.sjabloon-versie-nr) aan de tabel toegevoegd. U kunt deze velden zelf toevoegen aan de weergaven van de diverse Documenten browsers.

Deze informatie behoort tot de volgende release: 10.0.17