Verbeterde automatische matching bij inboeken inkoopfacturen

Vanuit de functie Geïmporteerde Inkoopfacturen (MSCINK) kun je een geïmporteerde inkoopfactuur inzien, eventueel de gegevens aanvullen en de factuur direct inboeken in de financiële administratie. Hierbij wordt de crediteur automatisch gematcht op basis van de gegevens van de geïmporteerde inkoopfactuur (IBAN, debiteurnummer bij de crediteur of naam crediteur).

In deze versie is deze automatische matching uitgebreid. Voortaan is dit ook mogelijk op btw-nummer en het nummer van de Kamer van Koophandel de crediteur te herkennen (mits deze gegevens natuurlijk bij de geïmporteerde inkoopfactuur geregistreerd zijn).

Daarnaast is de matching op basis van het IBAN-nummer verbeterd. Als hetzelfde IBAN-nummer bij meerdere crediteuren is vastgelegd, werd voorheen standaard de eerste crediteur geselecteerd. Vanaf deze versie wordt in deze situatie voortaan een tweede poging gedaan om op basis van het IBAN-nummer in combinatie met de naam van de crediteur te matchen. En geeft deze tweede actie geen eenduidig resultaat? Dan wordt er geen crediteur geselecteerd.

Deze informatie behoort tot de volgende release: AllSolutions najaarsrelease - 21.0.10