Nieuw! Online betalingen via Pay.nl

Het systeem biedt al langere tijd de mogelijkheid om elektronische facturen, webwinkel-bestellingen en cursussen online te betalen. De betalingen werden tot nu toe afgehandeld door ICEPAY, een Payment Service Provider die online betalingen verzorgt voor derden.

Vanaf deze versie is het ook mogelijk om online betalingen door Pay.nl te laten verzorgen. De koppeling met Pay.nl wordt ingesteld in de functie Interfaces (MINTFA). Als dit is gebeurd kun je in de functie Websites (MWPSTS) aangeven dat je van Pay.nl als payment service provider gebruik wilt maken. Daarna vul je voor deze provider de bijbehorende gegevens in. Als je gebruik maakt van Pay.nl gaat het om het ServiceID en de twee api tokens die bij het aanmaken van een account worden toegekend. In je account bij Pay.nl geef je aan welke online betaalopties je op de website wilt aanbieden.

De online betalingen worden onder een speciaal dagboek geregistreerd. Als je gaat starten met online betalingen, dan kun je het bijbehorende dagboek in de Parameters Debiteuren (MDBPAR) vastleggen. Dit is een voorwaarde om het online betalen te kunnen gebruiken. Wil je van de koppeling met Pay.nl gebruik gaan maken? Neem dan contact op met je consultant.

Controleer de ICEPAY instellingen na de upgrade!
Maak je al gebruik van online betalingen via ICEPAY? Controleer dan tijdens de acceptatiecheck en na de upgrade nog even de instellingen in je omgeving. Een aantal velden die voor online betalingen worden gebruikt, hebben namelijk een andere veldcode gekregen. Dit is vooral van belang als je gebruik maakt van de REST API in combinatie met Webwinkel-bestellingen (MWPSHP).

Deze informatie behoort tot de volgende release: 12.0.11