Nieuw! Elektronisch factureren via eVerbinding

Vanuit AllSolutions12 verzend je eenvoudig en veilig e-facturen via het beveiligde netwerk van eVerbinding. Dit geeft je de zekerheid dat de e-factuur daadwerkelijk wordt afgeleverd bij de juiste partij.

Daarnaast kun je ontvangen inkoopfacturen gemakkelijk importeren in AllSolutions. Op basis van herkenning van een aantal factuurgegevens doet het systeem een voorstel voor de registratie van de inkoopfactuur. Op deze manier kun je de factuur snel en gemakkelijk inboeken en verwerken in AllSolutions.

Hoe werkt het?

Bij het afdrukken van de definitieve facturen worden de elektronische facturen voor debiteuren met de instelling ‘eVerbinding’ klaargezet voor eVerbinding. Met de functie Exporteren Elektronische Facturen naar eVerbinding (VEXEVB) verstuur je de verkoopfacturen daadwerkelijk naar eVerbinding. Hiervan ontvang je een verwerkingsverslag waarin je precies kunt zien hoeveel (en welke) facturen naar eVerbinding zijn geëxporteerd en bij welke facturen eventueel een fout is opgetreden. De functie kun je handmatig uitvoeren of in de Program Batch Jobs (MJOBNR) opnemen.

De debiteur ontvangt een e-mailbericht dat via eVerbinding een factuur naar hem verzonden is. Met een klik op de link in het e-mailbericht opent eVerbinding. De debiteur kan hier de factuur en bijbehorend UBL/XML-bestand downloaden. Als de debiteur eveneens gebruik maakt van eVerbinding kan deze de factuur in zijn softwarepakket importeren.

Bezoek de pagina met een uitgebreidere omschrijving van de werking.

Importeren van inkoopfacturen

Via de functie Importeren Elektronische Facturen vanuit eVerbinding (VIMEVB) importeer je ontvangen elektronische facturen vanuit eVerbinding in AllSolutions. Ook hiervan ontvang je een verslag. Deze functie kun je handmatig uitvoeren of ook in de Program Batch Jobs (MJOBNR) opnemen. De geïmporteerde facturen vind je in de browser met Gescande Inkoopfacturen (MSCINK). Wanneer de factuur geheel via eVerbinding is verstuurd, worden alle bekende gegevens direct meegegeven. Op basis van deze gegevens kun je de inkoopfactuur gemakkelijk registreren.

Koppeling activeren?

Wanneer je gebruik wilt maken van de nieuwe koppeling ga je allereerst een overeenkomst aan met eVerbinding. (Aan het gebruik van eVerbinding zijn kosten verbonden.) Hiertoe maak je een account aan in de eVerbinding omgeving. Voordat je facturen kunt versturen of ontvangen, voert eVerbinding een verificatiecontrole uit. Met de accountgegevens die je vanuit eVerbinding ontvangt, kunnen wij de koppeling in AllSolutions12 voor je activeren. Neem hiervoor contact op met jullie consultant bij AllSolutions.

Op diverse locaties in AllSolutions zijn velden toegevoegd voor het inrichten van de koppeling met eVerbinding, onder andere in de Bedrijven/Afdelingen (MBDRAF) en de Debiteuren (MDEBST). Deze komen naar voren zodra de koppeling in de omgeving is geactiveerd.

Deze informatie behoort tot de volgende release: 12.0.01