Beheer rapportagehistorie verbeterd

In de functie Snapshots (MSNAPS) is de shortcut Historie gewijzigd in Gegenereerde rapportages. Voortaan kun je via deze shortcut alle gegenereerde rapportages zien, inclusief de rapportages die op de startpagina’s van gebruikers staan,  in plaats van alleen de rapportages van het ingelogde bedrijf/afdeling. Dit maakt het makkelijker om de rapportages te beheren en op te schonen.

Daarnaast wordt per snapshot het Aantal records getoond dat in de rapportage aanwezig zijn (voor rapportages die na de upgrade naar versie 22.0.07 worden gedraaid). En kun je vanuit de rapportage via de nieuwe shortcut Drilldown niveaus nu ook de historie van de gekoppelde rapportages inzien.

Dezelfde aanpassing is ook doorgevoerd in de functie Overzicht Snapshots (PSNAPS). Hiermee kun je een rapport genereren van de snapshots die in je omgeving actief zijn. Als output ontvang je dan een overzicht van de gegevens per snapshot, of de snapshot op een pagina is opgenomen, wat de laatst gebruikte query is en of er historie van de snapshot wordt bewaard. En als je het veld Gedetailleerde logging activeert, geeft het overzicht ook detailinformatie over de bewaarde historie, inclusief het aantal opgeslagen records in de database.

Met dit overzicht kun je snel een analyse van de snapshots in je omgeving te maken. Zo heb je meer inzicht en kun je bijvoorbeeld op basis van het overzicht gemakkelijker beoordelen of het zinvol is dat een snapshot nog steeds wordt uitgevoerd.

Zitten er voor bepaalde snapshots heel veel records in de database? Dan raden we je aan om deze snapshots te controleren. Is de rapportage nog relevant? Zo niet, dan kan deze worden verwijderd. Of de filtering van de data in de browser is mogelijk niet goed ingesteld, waardoor er heel veel data in de rapportage wordt getoond.

Belangrijk als je rapportagehistorie wilt gaan opschonen: De aan de rapportage gekoppelde records worden niet gelijk verwijderd. Dit gebeurt pas in de nachtelijke verwerking. Ga je rapportagehistorie verwijderen waarin veel records aanwezig zijn? Dan raden we aan om dit gefaseerd uit te voeren. Op deze manier zorg je ervoor dat het opschoonproces kan worden afgerond voordat de nieuwe werkdag begint.

Deze informatie behoort tot de volgende release: AllSolutions zomerrelease - 22.0.07