Autorisatie op inloggegevens naar gebruiker e-mailen aangepast

Vanuit de functie Gebruikers (MGEBRU) kunt u met de actie Gebruikersnaam en wachtwoord mailen (nieuwe) gebruikers de inloggegevens voor AllSolutions per e-mail toesturen. Hierbij ontvangt de gebruiker allereerst een link om zijn account te activeren. Zodra hij op deze link klikt, verschijnt in een nieuw venster het inlogscherm. Op dat moment ontvangt hij ook een tweede e-mailbericht met een automatisch gegenereerd wachtwoord. Bij het inloggen in het systeem kan de gebruiker dit wachtwoord vervolgens direct wijzigen in een persoonlijk wachtwoord.

Om veiligheidsredenen was deze functionaliteit tot nu toe alleen beschikbaar voor de applicatiebeheerder (zoals ingesteld bij de Parameters AllSolutions (MZZPAR)). Vanaf deze versie kunnen ook andere gebruikers actie voor het versturen van de inloggegevens opstarten, uiteraard mits deze voor de actie geautoriseerd zijn. Hiermee wordt het gemakkelijker om deze handeling door meerdere personen binnen uw organisatie te laten uitvoeren (bijvoorbeeld als back-up van de applicatiebeheerder).

Met de functie Mailen Gebruikerscodes en Wachtwoorden (PWACHT) kunt u alle gebruikers de inloggegevens per e-mail toesturen. In deze functie is niets gewijzigd. Deze functie blijft uitsluitend beschikbaar voor de applicatiebeheerder.

Deze informatie behoort tot de volgende release: 10.0.20