Nieuwe zoekfunctie beschikbaar

Het systeem beschikt over een autosuggest-functie. Bij het invoeren van gegevens kun je eventueel een zoekterm rechtstreeks in een veld intypen. Het systeem geeft dan suggesties voor records (maximaal 10) die aan de zoekterm voldoen en toont deze in een drop-down box in het scherm.

Op basis van deze suggest-functie is in de (meeste) browsers een nieuw zoekveld toegevoegd. Deze vind je via de settings-button links boven in het scherm:

Dit is een handige toevoeging voor gebruikers ten opzichte van het oorspronkelijke zoekveld bovenin de browser. Met dat veld ‘Zoeken vanaf…’ kun je doorgaans alleen op de eerste kolom in de weergave zoeken en ‘springt’ de weergave alleen naar het eerst gevonden record dat aan de zoekterm voldoet. Met het nieuwe zoekveld kun je voortaan snel en gemakkelijk zoeken/filteren op basis van verschillende gegevens die bij een record zijn opgeslagen.

De nieuwe zoekfunctie wordt aangestuurd vanuit de instellingen die in de Suggestdefinities (tabellen) (MSUGST) en de Suggestdefinities (velden) (MSUGGE) aanwezig zijn. Eventueel kun je de suggestdefinities hier zelf aanpassen. Wij raden je echter aan om dit bij voorkeur in overleg met de consultant te doen. Bij het gebruik van het nieuwe zoekveld wordt de volgende query uitgevoerd: ‘xx99.suggest contains “XXX”. 

Deze informatie behoort tot de volgende release: 12.0.06