Het systeem beschikt over een autosuggest-functie. Bij het invoeren van gegevens kunt u eventueel een zoekterm rechtstreeks in een veld intypen. Het systeem geeft dan suggesties voor records (maximaal 10) die aan de zoekterm voldoen en toont deze in een drop-down box in het scherm.
In deze versie zijn de zoekmogelijkheden van de suggest verbeterd, zodat dit hetzelfde werkt als zoeken via de metasearch. U kunt nu niet alleen zoeken op het begin van het eerste woord, maar op alle woorden die beginnen met de zoekterm. En u kunt nu ook zoeken op combinaties van woorden gescheiden door een spatie. De relatie ‘Veilig Verkeer Nederland’ in Amersfoort bijvoorbeeld kunt u nu vinden met de zoekterm ‘verk’ of met de combinatie ‘verk neder amers’ als zoekterm. Voor een beter overzicht worden de zoekresultaten voortaan op alfabetische volgorde in de drop-down weergegeven.
Voorheen werden de suggestdefinities alleen op veldniveau vastgelegd in de gelijknamige functie (MSUGGE). Omdat bij veel schermvelden dezelfde suggestdefinitie is vastgelegd, is ervoor gekozen om deze gegevens in de nieuwe functie Suggestdefinities (tabellen) (MSUGST) op te slaan. Vanuit deze nieuwe functie wordt voortaan het zoeken met de suggest aangestuurd. Hier wordt per tabel aangegeven op welke velden het systeem zoekt en suggesties doet. Ook is hier vastgelegd van welke velden de gegevens in de drop-down box worden getoond.
Wanneer u wijzigingen in de suggestdefinities aanbrengt, worden nieuw toegevoegde velden in de kolomlijst direct volgens de nieuwe definities opgeslagen in de database. Om de impact op de performance te beperken worden de gegevens van al bestaande records tijdens de eerstvolgende nachtelijke verwerking omgezet naar de nieuwe definitie.
Via de shortcut Suggestdefinitie (velden) heeft u inzicht in de suggestdefinities op veldniveau. Hier is vastgelegd op welke plekken (lees: schermvelden) een bepaalde suggestdefinitie (tabel) wordt gebruikt. Daarnaast is ook de aparte functie Suggestdefinities (velden) (MSUGGE) nog steeds beschikbaar waarmee u inzicht heeft in alle suggestdefinities (op veldniveau) in het systeem.
Bij de suggestdefinities op veldniveau kunt u nu ook een tweede tabel aan de suggest te koppelen. Dit geeft u de mogelijkheid om gegevens uit de tweede tabel in de drop-down box met de zoekresultaten – ter informatie – te laten tonen. Het zoeken vindt namelijk alleen plaats op de velden uit de hoofdtabel.
Met deze nieuwe opzet wordt het gemakkelijker om de suggestdefinities te onderhouden. Als u voorheen bijvoorbeeld een bepaalde suggestlijst overal wilde wijzigen (bijvoorbeeld een extra kolom wilde tonen), dan moest u alle suggestdefinities (via MSUGGE) aflopen en wijzigen. Dit kunt u vanaf nu dus op hoger niveau (in MSUGST) doen. Bij de Suggestdefinities (velden) (MSUGGE) kunt u overigens nog steeds een instelling vastleggen die afwijkt van de instellingen in de Suggestdefinities (tabellen) (MSUGST) op het hogere niveau. We kunnen ons goed voorstellen dat deze materie behoorlijk complex bij u overkomt. Daarom raden wij u aan om wijzigingen in de definities altijd in overleg met uw consultant door te voeren.