AED-Partner helpt haar klanten sneller en beter dankzij koppeling met AllSolutions

Door de koppeling met AllSolutions kunnen we klanten veel sneller en beter te woord staan. Het zorgt ervoor dat we efficiënter werken, nog professioneler overkomen en minder fouten maken.
Jan Smale
Managing director
AED-Partner

Uitdaging & oplossing

AED-Partner is de grootste leverancier en serviceprovider op het gebied van Automatische Externe Defibrillators (AED’s) in de Benelux. “We verkopen, verhuren en onderhouden AED’s en bieden alles wat daarbij hoort, zoals elektroden, batterijen, trainingsmateriaal en trainers”, vertelt Jan Smale, Managing director bij AED-Partner.

Al sinds 2011 werkt AED-Partner met AllSolutions in alle aspecten van de bedrijfsvoering. In 2022 klopte de AED-specialist met een bijzonder verzoek aan bij AllSolutions. Smale: “In de jaren ’90 zag ik een video waarin een telefoniste de telefoon opnam en waarna de gegevens van de beller direct op haar beeldscherm verschenen. Dat is me altijd bijgebleven. Onlangs zijn we overgestapt naar digitale telefonie. Dat was een goed moment om uit te zoeken of we een soortgelijke functionaliteit als in die video konden realiseren. Daarom vroeg ik AllSolutions of het mogelijk was dat voor ons te ontwikkelen.”

AllSolutions koppelde de online bedrijfssoftware met de digitale telefonie van AED-Partner. “AllSolutions reageerde enthousiast op mijn verzoek en dacht goed mee over een geschikte oplossing”, stelt Smale. “Ze hebben ervoor gezorgd dat onze digitale telefonie een directe connectie maakt met ons relatiebestand in AllSolutions.”

Resultaat

AED-Partner beschikt nu over een fonkelnieuwe en handige telefoonfunctionaliteit in AllSolutions. Smale: “Als een klant belt, herkent AllSolutions het telefoonnummer en toont vervolgens automatisch de gegevens van die klant. Dankzij Single Sign On hoeven onze medewerkers niet eerst in te loggen. Onze medewerkers zien direct alle nodige informatie, zoals adresgegevens, lopende orders en facturen. Door de koppeling kunnen we klanten veel sneller en beter te woord staan. Het zorgt ervoor dat we efficiënter werken, nog professioneler overkomen en minder fouten maken.”

Toekomst

Naast de nu gerealiseerde telefoonkoppeling heeft AED-Partner nog meer plannen. “We onderzoeken continu welke aspecten van onze bedrijfsvoering we verder kunnen aanscherpen”, laat Smale weten. “Zo hebben we plannen voor een webshop die op de achtergrond draait op AllSolutions. In de verdere toekomst willen we ook graag een klantportaal realiseren, zodat klanten zelf onder andere hun orders, facturen en gepland onderhoud kunnen inzien. Op die manier maken we onze organisatie samen met AllSolutions steeds beter.”

Meer over AllSolutions

Ongeveer 200.000 gebruikers in ruim 35 landen vertrouwen dagelijks op de software van AllSolutions.